vineri, 21 ianuarie 2011

Profesori "generăli spiking"...sau nu

          Îmi e tare dor de profii din generală care chiar vroiau să înţelegem o fărîmă din ce predau, acuma pauza la liceu pricepi bine, nu la muchea cu tine!
Profii din generala ca:
Mucuţă care mă vedea că mă strofocam la mate îmi punea note măricele...şi cînd nu eram atentă se auzea doar un "Florina taaaaaaaci!"
Profesoara de romînă din a-8-a Stanciu,sau doamna Stics(nu se supăra niciodată) cu care mereu rîdeam şi ne rugam să zică glume "neortodoxe" mai cu bipuri...da nu ştiu cum de mereu mă vedea cînd umblam pe telefon!
Profesoara de romînă Drăgan...e o femeie cochetă şi mereu îmi povestea cîte ceva despre anii dînsei de facultate, aşa şi cînd făceam pregătire cu ea îmi zisese"măi, prinzi un Cerna.." şi a avut dreptate!
Profesoara de biologie,prima dirigintă, ce note mari mai punea,ah! Da şi învăţam, ne preda foarte practic, era uşor de reţinut.
Nuţu de fizică,ce mai învăţam...stăteam drepţi, om tare deştept!
Chiar mi-e dor şi de profesoara Bilic care ne omora cu geografia" fetiţăăăăăăăă!", da era aşa tipu de profă  care vroia să înţelegi tot din clasă.
Era să uit pe profu de muzică profesorul Rarincă, mereu zicea "ce faci tataieeeeee" şi nu scriam mai nimic, luam 2 în lucrare şi ne punea 10.
Pe ei i-am ţinut minte pentru că îmi sunt cei mai dragi.... 
Cei din liceu.... 
Nu ştiu cum un profesor,anume,nu face diferenţa între un F şi un M, adică recunosc că scriu stîlcit dar ăla chiar era F! Şi mai îmi dă şi o replică greţoasă în genul că nu te pune în gură cu mine,după ce mă ia la mişto, plus că din două exerciţii la testare primul l-am făcut corect ca şi colegămea şi am mai scris şi la al doilea exerciţiu şi colegămea nu a scris nimica şi ghiciţi: am luat 7 amndouă, e boală curată.
 Ei, dacă văd că ai note mari şi ai luat una mai mică,puţini trec cu vederea şi nu o trec în catalog, adică dacă eşti  "copil bun" e foarte posibil să treacă cu vederea, cînd ai note medii, ce un 4 ce maci contează ce pizda măsii!
Unii sunt de caterincă,aşa cum zicem noi, dar cam tre să ne strofocam singurei...unii sunt mrrr! ţi-e frică de ei, acolo învăţ ce 5 aşa,e bun pentru mine, la caţi atomi am învăţat la viaţa mea....unii trec de la o stare la alta val vîrtej şi cînd începe să te spurce...astaaaa, pardon să te lumineze în privinţă cu rasa ta ţi se taie chefu de venit la oră. Unii sunt cam obsedaţi de materia lor....unii zic cam ce nu mă intereseză, adică "îmi place că ai jucat toata ora,bravo.." aşa şi cu ce mă încălzeşte trebuia să zică "îmi place cum ai jucat toata ora", dar aşa...
Ţinînd cont de faptul că profii pun accent şi pe caracter nu doar pe aprticiparea la oră, nu e corect ca unii care chiulesc din greu să le dai aceeaşi notă cu cei care NU au nici măcar O absenţă. Unii sunt aşa de apropiaţi de noi,ţin să precizes,aceştia sunt rari... bine că sunt mulţi dobitoci la noi în clasă, dar totuşi ar trebui să ţină cont de boscheţii care mai răspund. Nu sunt şi nici nu am fost genu care să îi pup pe profi în...pardon să le fac complimente ca"doamna ni ni ni ce frumoasă sunteţi..."ce... numai ştiu ce.
Ideea e că la liceu am prins treaba dacă înţelegi bine, nu caută-mă ori la pregatire ori la "olimpiada" din toamnă. 

Un comentariu: